Baguett




4 Baguetter:

  • 1/2 paket jäst
  • 5 dl vatten
  • 1/2 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • ca 13 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl

1. Smula jästen i en bunke, värm vattnet till finget varm och rör ner gästen till det är lent.

2 Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet, spara lite…

3. Arbeta degen tills den blir len och fin, låt den stå och gäsa under duk i ca en timme.

4. Sätt ungnen på 275 grader (under över värme eller varmluft som är så poppis nu ;- )

5. Knåda degen och dela den i fyra delar, fora fyra baguetter. Lägg på smorda plåtar och strö lite mjöl över.

6. jäs under duk i ca 30 min.

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min, låt svalna och servera.

 

Om du vill kan du skiva gröna oliver och ha i degen innan den gäser. Det är super gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *