Bulgogi “eldkött”



4 pers

  • 800 gram lövbiff eller strimlad entrecote
  • 3 msk finrivet päron eller mosad kiwi (mörar köttet)
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk farinsocker
  • 2 st salladslökar, tunt skivade
  • 2 klyftor finriven vitlök
  • 3 msk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk nymalen svartpeppar

Dipsås:

  • 1 msk sojabönpasta (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • 1 tsk pressad vitlök
  • 2 tsk chilipepparpasta (“red pepper paste” från Korean Food) eller lika mycket torkad malen chilipeppar
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • sesamfrön

Blanda det tunt strimlade köttet först med päron eller kiwi. Lå stå 10 minuter. Blanda sedan med marinaden och låt stå någon timme i kylen.

Rör ihop ingredienserna till dipsåsen, låt puttra på svag värme några minuter. Svalna av.

Stek köttet hastigt i wokpanna och servera med ris, kimchi och salladsblad . Man tar ett salladsblad och lägger på lite kött, lite ris, lite kimchi och rullar ihop, doppar i dipsåsen och äter.

INFO: Marinerad strimlad biff som på traditionellt vis steks direkt vid bordet och serveras med ris och kimchi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *