Fransk rostbiffstek



5 pers

  • 1 kg  rostbiff
  • 1/2 msk  salt
  • 1/2 msk  svartpeppar
  • Ca 1/2 dl färska hackade, rosmarin, basilika, timjan, mynta
  • 2 st  vitlöksklyftor, hackade (Stora)

1. Sätt på ugnen på ca 80-90 grader, varmlufts programmet
2. Bind steken så att den blir rund och fin (avlång korv 😉
3. Gnid in köttet med salt, peppar, örter och vitlök.
4. Lägg steken i en ugnsform och stick in termometern så att spetsen hamnar i den tjockaste delen av köttet. (använder stekpåse för att få köttet lite saftigare)
5. Stek tills termometern visar 55-60˚ beroende på hur blodig du vill ha den.
Beräkna ca 1 ½ timme
Låt köttet vila under aluminiumfolie innan servering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *