Fyllda Musslor



6 pers

  • 36 musslor (hårt skal) väl skrubbade
  • 1 dl torkade fina brödsmulor
  • 3 msk riven permesan
  • 3 msk hackad slätbladig persilja
  • 1 hackad vitlöksklyffta
  • 6 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • 6 citronklyftor

1. Öppna musslorna och låt saften rinna av i en skål, skär bart musslorna från skalen och lägg dem i en ungsform (lägg musslan på ena skal halvan, den andra halvan kastar du).
2. Hällöver saften från skålen på musslora
3. Sätt på ungsgrillen. Blanda brödsmulorna, ost, persilja, vitlök, 3 msk olivolja, salt och peppar i en skål.
4. Skeda på brödsmuleblandningen på musslorna (inte trycka på…), ringla över resten av olivoljan.
5. Grilla tills musslorna får lite färg, ca 4 min.
6. Ta upp musslorna och lägg dem på förvärmda tallrikar, servera med citron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *