Halstrad paprikasallad med sardeller



6 pers

  • 6 stora parikor, gula, röda och gröna gör det lite finare.
  • 4 msk olivolja
  • 6 färska olivblad, rivna i små bitar
  • 2 delade vitlöksklyfftor
  • 2 msk kapris
  • Salt och svartpeppar
  • 12 sardellfileer

1. Sätt på ungsgrillen, lägg paprikorna i en plåt och grilla tills de börgar få lite svarta kanter, vänd lite då och då.
2. Lägg paprikorna i en skål med lite folie över för att svalna.
3. Ta en paprika i taget, håll den över en sil och en skål så att saften tas till vara. Tabort kärnhuset och ta bort skalet från parikan.
4. Skär paprikan i centermeter brada strimmlor.
5. Lägg de strimmlade paprikorna i en skål och häll saften över tillsammans med olivolja, basilika, vitlök, kapris, salt och peppar.
6. Täck skålen och sätt den i kylen minst en timme, gärna över natten och du har tid.
7. Ta ut skålen och låt den stå i rumsteperatur i ca 30 min.
8. Lägg häften av paprikan i en serveringsskål, lägg ett lager sardeller, toppa med resten av paprikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *