Imo-yokan (Potatis Kuber)



4 pers

  • 250g sötpotatis
  • 40g socker
  • 1 tesked kanten powder (kolla med japanska torget)
  • Salt

(Ta en lunchlåda och lägg bakpapper i botten)

1. Skala sötpotatisen och skär den i ca 3 cm breda skivor.
2. Lägg potatisen i böt i ca 20 min, ta bort vattnet.
3. Ta ca 200g av potatisen och lägg den i en skål.
4. Varm dem i micron i ca 4 min.
5. Krossa den varma potatisen med en visp och sedan pressa den genom en sil med stora hål eller matberedaren.
6. Häll ca 1/2 dl vatten (kanske 60-70ml mer) vatten, socker, Kanten puder och lite salt i en kastrull.
7. Låt det koka upp och  häll i den pressade potatisen, rör om tills det kokar igen, stäng av plattan.
8. Kyl kastrullen i vatten medan du rör om med en slev, när det är kallt lägger du potatisen i en lunchlåda.
9. Platta till och låt den kylas ner lite.
10. Skär den i kuber eller rektanglar och servera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *