Italiensk Hönsbuljong



Ca 3 Liter…

  • 2 1/2 kg kycklingdaler
  • 3 liter vatten
  • 1 skalad och hackad gul lök
  • 12 färska persiljestjälkar
  • 1 tsk hackad timjan
  • 1 lagerblad

1. Lägg kycklingdelarna i en stor gryta och tillsätt de andra ingredienserna.
2. Låt allt koka upp, ta bort skum…
3. Minska värmen och låt sjud utan lock tills köttet har lossnat från benen och det luktar gott som bara den. Det tar ca 3-4 timmar. Häll på vatten då och då så att det alltid fins like mycket vatten i grytan.
4. Häll buljongen genom en fin sil, lägg en silduk eller om du inte har det använd melitta filter och sila en gång till.
5. Kyl buljongen utan lock och täck sedan över den ordentligt.
6. Tabort fettetkakan som bildas på ytan innan du använder den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *