Italiensk Panna Cotta



4 pers

  • 5 blad gelatin
  • 5 dl vispgrädde
  • 60g Socker
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 liten strimmla citronskal
  • 500g blandade bär, exempel björnbär, skivade jordgubbar, hallon och blåbär

1. Lägg gelatinbladen i blöt ungefär 5 min, smält dem i den del av den varama grädden.
2. Rörihop grädde, socker, vaniljstång och citron i en kastrull. Koka tills små bubblor kommer upp på kanterna, glöm inte att röra.
3. Tabort vaniljstången och skär den på längden med en kniv, peta ut fröna och rör ned dom i grädden.
4. Häll grädden i gelatinet och rör tills det blandats ordentligt.
5. Häll upp blandningen (grädden med gelatin) i 4 justa skålar, kankse med lite mönster i botten…
6. Täcköver och ställ i kylen minst 4 timmar.
7. Ta 4:a tallrikar och vänd skålarna upp och ner så att Panna Cottan rammlar ut. Servera med bär runt och på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *