Italiensk risotto



Enkelt och gott som det ska vara när det kommer från Italien!

4 pers

  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 3 msk smör
  • 6 dl avorioris
  • 1,2 liter kalvbuljong, varm
  • 200 g rensad Karl Johan, i bitar
  • 50 g parmesanost, grovt riven
  • 250 g sockerärter, strimlade
  • 2 tomater, tärnade
  • salt och vitpeppar

Gör detta.

  1. Smält 1 msk smör i en kastrull.
  2. Fräs lök, tillsätt ris och fräs ytterligare någon minut.
  3. Slå på buljong, lite i sänder allt eftersom det kokar in. Rör regelbundet i riset.
  4. Sjud tills det har en krämig konsistens.
  5. Stek svamp i smör och blanda med ris, tillsätt parmesan, sockerärter och tomater.
  6. Krydda med salt och peppar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *