Kladdkaka



8 bitar

  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0.5 dl matolja
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 msk mörk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 50 g mörk kvalitetschoklad 70%

1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter.
Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *