Köttfärssås a la Binett



Ett recept jag fick av en vän, lite originel Köttfärssås men sjukt god 🙂

4 pers

  • 500gr köttfärs
  • 1 chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 Gul lök
  • Chaminjoner
  • Soltorkade tomater
  • 1/2 Morot (Stor)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1/2 burk creme fraiche
  • Lite Rött vin
  • En ljus fond
  • Salt/peppar

1. Hacka och stek vitlök och lök chili i en stekpanna på svag värme tills det svettats ordentligt. Häll det i en skål…
2. Riv moroten och hacka soltorkade tomater, lägg det i en skål
3. Höj värmen ordentligt och stek champinjonerna tills de blir lite skönt bruna och mjuka.
4. Bryn köttfärs i en stor gryta på hög värme tills den är nästan het stekt (lite rött skadar inte)
5. Häll ner “löken, chili” blandningen och champinjonerna i köttfärssåsen.
6. Häll i de krossade tomaterna, creme fraiche och morötterna och soltorkade tomaterna
7. Smaka av med Vin, fond och salt/peppar tills du får den smak du gillar. Tänk på att det tar ett tag innan kryddor, vin, fond etc tar smak, låt koka lite på svag värma innan du häller på mer av det goda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *