Lammbullar med fetaost



6 pers

  • 500 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1 msk malen kanel
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 ägg
  • 1 dl hackade göna oliver
  • 1 dl kokt ris
  • 1 1/2 tsk salt och svartpeppar
  • 175 g fetaost i 15 tärningar
  • 1-2 dl varm oxbuljong

1. Dra på ungen på 200 grader
2. Ta fram en stekpanna och låt den bli varm, häll i oljan och fräs sedan öken med kryddorna lite snabbt så det inte blir bränt. Låt svalna…
3. blanda löken, färsen, ägget, oliverna och riset tills det blir en smet, salta och peppra.
4. Dela färsen i 15 bitar och tryck in en fetaost bit i dem, rulla dem till små bollar. (pingisbollar)
5. Fräs dem lätt i smör så de får en fin brun färg.
6. Lägg bullarna i en ugnsform och häll varm buljong runt.
7. Stek i ungen ca 15-20 minuter
Servera i en skål

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *