Min nya godare köttfärssås



Sjukt god, måste smakas!

Till ca 4 pers

  • 1msk senap
  • 1msk tomatpure
  • 2msk ketchup
  • 1msk oxfond
  • 6st soltorkade tomater
  • 1/2 stopr röd lök
  • 4st champinjoner
  • 500gr köttfärs
  • Svartpeppar
  • Salt
  • oregano (!!inte för mycket)
  • 9st basilika löv
  • 1 burk korossade tomater
  • 1dl mat grädde
  • 1dl rött vin
  1. Hacka löken fint.
  2. Hacka soltorkade tomater och champinjoner i lagom stora biter.
  3. Fräs köttfärsen lök och champinjoner med oxfond salt och peppar.
  4. Häll ner de krossade tomaterna och grädden.
  5. Smaka av med resterande kryddor och vin. (Typen “Svensson” tar inte tillräckligt med kryddor, tänk på det, ha lite känsla och tänk på att kryddorna ger smak efter att de puttrat ett tag i grytan. 😉
  6. Låt det stå och puttra ca 30-60 min, häll i de soltorkade tomaterna ca 10 min innan du tar av grytan från plattan.

Såsen ska ha en bra konsistens, inte som vatten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *