Misosoppa



4 pers

  • 5 cm purjolök
  • 100 g fast tofu (sojabönsost)
  • 4 msk miso-pasta
  • 8 dl vatten
  • 1/2-1 tsk dashi-pulver
  1. Skär purjolöken i mycket tunna skivor eller strimlor.
  2. Skär därefter försiktigt tofun i små tärningar.
  3. Blanda ut miso-pastan i lite vatten i en skål.
  4. Värm 8 dl vatten i en kastrull på medelvärme.
  5. Lägg i tofun och koka försiktigt i några sekunder.
  6. Lägg därefter i dashi-pulvret och den utblandade mison.
  7. Dra av kastrullen från plattan precis innan soppan åter nått kokpunkten. (Om mison kokar kraftigt förstörs smakämnena.) Fördela soppan i skålar och lägg i den finskurna purjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *