Pasta alla Norma



A very tasty recipe that i got from a friend and a very talented chef. This is a must do recipe!

Serves 3

  • 300 gram spaghetti eller penne
  • 1 medium stor gul lök
  • 1 1/2 Aubergine
  • 6 dl passerade tomater eller tomatsås.
  • Ca 1,5 dl riven Parmigiano
  • Ca 130 gram Ricotta riven
  • Färsk basilika
  • Olivoja
  • Salt

Get cooking

  1. Skala och skär Aubergine i tärningar ca 1.5cm stora.
  2. Gnid in tärningarna med salt och lägg dem i ett durkslag som du ställer i diskon eller på en bunke.
  3. Ta en mindre bunke och ställ på tärningarna och sätt på en tung vikt. Tanken är att du ska press ut vattnet ur Auberginen. Låt stå och droppa ca 2h.
  4. Tvätta Auberginen och låt den torka lite.
  5. Lägg Aubergine i en traktörpanna med lite olivolja i botten och låt den fräsa till det blivit mjukt. Ca 5-10 min.
  6. Hacka löken i små bitar och lägg dem i en djup stekpanna, låt dem fräsa i ca 5min tills de är mjuka. (bränn dem inte)
  7. I löken tillsätter du ett par rivna blad basilika samt tomatsåsen, låt puttra i ca 15 min.
  8. Koka upp pasta vatten och koka pastan med lite salt tills den är aldente.
  9. Häll ner lök och tomat såsen i traktörpannan med Aubergine
  10. Tillsätt Parmigiano och ricotta och låt det puttra på svag värme ett par minuter.
  11. Smaka av med salt
  12. Häll ner pastan i traktörpannan och blanda väl.

Tip

Servera med en liten klick ricotta på toppen samt lite riven Parmigiano och ett par basilika blad.

I samarbete med Laura Soraci, Sicilien. http://profumodisicilia.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *