Pasta (Linguine) med citronsås



4 Pers

  • 400-500 gram linguine
  • 2 dl grädde
  • 30 gram smör
  • 1 citron (riv skalet av hela citronen och pressa saften ur halva)
  • 2 dl vitt vin (Tort)
  • 1-1,5 dl färsk riven parmesanost
  • nymald svartpeppar
  • salt
  • Glöm inte att salta pastavattnet
  1. Riv citronskalet
  2. Koka pastan så den blir aldente
  3. Smält smör i en stekpanna och tillsätt det rivna skalet. Häll på det vita vinet och låt sjuda i några minuter. Tillsätt sedan grädden, salta, peppra och låt blandningen sjuda tills den tjocknat lite.
  4. Blanda ner den i såsen. Tillsätt det resterande smöret, parmesanosten och citronsaften av en halv citron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *