Potatisgratäng med parmesan



4 pers

  • 10 st  potatisar
  • 1,5 st  gul lökar
  • 5 dl  matlagningsgrädde
  • 2 st  vitlöksklyftaor, Stora
  • 1,5 tsk  salt
  • 2 krm  svartpeppar, malen
  • 1.5 dl  gratäng ost
  • 0.5 dl riven parmesan

1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en djup ugnsplåt eller form
2. Skala och skiva potatisen tunt.
3. Hacka löken.
4. Blanda grädde, pressad eller fin hackad vitlök, salt och peppar i en skål.
5. Ta hälften av potatisen samt all lök och lägg ut det i formen.
6. Häll över hälften av gräddblandningen. Rör i botten så att kryddorna kommer med.
7. Fördela resten av potatisen över.
8. Häll på resten av grädden och strö över osten.
9. Grädda i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 45 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *