Spaghetti alla Carbonara



  • 250 g guanciale, ersätt med pancetta eller god bacon
  • 450 g spaghetti, torr
  • 2 1/4 dl parmesan, riven
  • 4 st ägg, vitor och gulor separerade
  • svartpeppar, nymalen
  1. I en stor stor stekpanna, stek guanciale tills den är gyllene och krispig. Häll inte av fettet från pannan, ställ åt sidan.
  2. Koka upp 6 liter vatten och höll i 2 msk salt. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet, tills den är klar men inte överkokt. Spara pastavattnet.
  3. Värm åter guanciale i sin panna med fettet och häll i drygt 1/2 decilter av pastavattnet i pannan.
  4. Kasta i pastan och värm, skaka om pannan, under en minut. Lägg i den rivna osten, äggvitorna och svartpeppar, blanda sedan ordentligt.
  5. Häll i pastan i fyra djupa tallrikar. Gör en grop i mitten på var portion för äggulan. Släpp försiktigt ned äggulan i gropen, mal lite mer svartpeppar och riv lite extra ost över tallrikarna.

[[Guanciale]] är som [[pancetta]] gjord på kinden på grisen och är mycket mer smakrik än annan pancetta.
Får man inte tag på guanciale får man nöja sig med pancetta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *