Spaghetti con gamberoni (Pasta med havskräftstjärtar)



4 Pers

  • 400 gr spaghetti
  • 400 gr havskräftstjärtar
  • * Musslor och tiger räkor saknade jag i denna, testa det!
  • 4 små zucchinier
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja extra vergine
  • 1-3 små torkade chilifrukter ([peperoncini])
  • salt
  • 2-3 msk havssalt till pastavattnet
  1. Skölj zucchinierna. Dela dem på längden i fyra delar och skär dem sedan i tunna skivor. Det är viktigt att zucchini bitarna är små och tunna annars hinner zucchinierna inte bli genom kokta.
  2. Skala och skär havskräftstjärtarna i 2-3 bitar. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem.
  3. Häll 5 msk olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlöken, persiljan och smula i chilifrukterna. Värm upp oljan och låt allt fräsa på svag värm i någon minut. Tillsätt zucchinierna, salta och stek i några minuter. häll på vinet och låt zucchinierna koka i ca 10-15 min.
  4. Sätt på pastavattnet (ca 4 l). När vattnet kokar, salta med ca 2-3 msk havssalt och koka pastan enligt recept på paketet (al dente).
  5. Lägg ner havskräftstjärtarna i zucchinierna och stek på svag värme i 3-5 min. Tillsätt lite vatten om det skulle bli för tort. Mot slutet tillsätt den pressade citronsaften. Om du steker kräftorna för länge blir de torra.
  6. Sila pastan (låt lite vatten vara kvar i pastan) och blanda ner pastan i stekpannan. Servera. Till denna pastasås serverar man inte parmesanost då den innhåller skaldjur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *